vrijdag 11 april 2008

Outback, autoproblemen en doorbikkellen

Lokatie: Broken Hill, Australie

He mensen!

Ik typ nu weer een verhaal maar het belangerijkste is dat ik nu weer foto's op mijn site heb kunnen zetten! Zitten gave foto's tussen over ons in de outback! Hier weer een stukje verslag..

Maandag (7 april) zijn we richting het Noordwesten gegaan naar een plek in de outback. Om daar te komen moest je 40 km rijden over een normale weg en daarna 32 km over een onverharde weg de woestijn in... Na verloop van tijd begon de auto een raar geluid te maken.. met een beetje klote kwam ik erachter dat het de benziene pomp was, maar de auto rijd nog dus zijn we doorgegaan de woestijn in. In de woestijn zijn we naar een paar aberitional tekeningen gaan kijken van 3000 jaar oud. Hierna hebben we tussen de kangeroe's de nacht doorgebracht in de woestijn. S'avonds hebben we nog een kampvuur gemaakt om toch nog wat te kunnen zien (en voor de lol).

Dinsdag zijn we in de ochtend weer terug gegaan naar Cobar om naar de beziene pomp te laten kijken. Heelhaas hebben we Cobar niet gehaalt en kwamen 10 km van de stad af midden in de woestijn stil te staan. Ik ben vervolgens liftend naar de stad gegaan (dennis bleef bij de auto) om hulp te regelen. Na een paar keer ouwehoeren kon ik voor weinig een truk regelen die ons naar de stad kon brengen. De chaffeur wist wel een of andere beunhaas die dan weer die pomp kon vervangen. Hier hebben we de auto achtergelaten en zijn terug gegaan naar de camping. S'avonds hebben we een autsralier ontmoet, een echte outback bikkel die ons vanalles over het land en de dieren kon vertellen, mooie vent.

Woensdag zijn we naar het muzeum gegaan om daar wat oude bende te bekijken op het gebied van mijnen. Zaten leuke dingen tussen, best interresant voor een werktuigbouwkundige zeg maar. Hierna hebben we de auto opgehaalt bij Kenny (de garage) en konden we weer verder. We zijn vervolgens naar een meertje gegaan en hebben daar Jabby's gevangen dit zijn een soort van kreeftjes. Deze Jabby's hebben we in de avond ook gekookt en samen met de outback bikkel opgegeten.

Donderdag zijn we naar With Cliff gereden om daar naar de opaal mijnen te gaan. Onderweg kwamen we nog een Willy Willy tegen (een soort woestijn orkaan) en hebben daar uiteraart ingestaan. Het stadje was wel grappig, we zijn naar de mijnen geweest en zijn in ondergrondse huizen geweest.

Vrijdag zijn we doorgereden naar Broken Hill. Hier hebben we de stad verkent en hebben heel veel boodschappen gekocht (in een keer een week eten). Verder hebben we op de camping gehangen waar we nog wat andere nedelanders ondmoet hebben. S'avond zijn we even de stad ingegaan naar een cafe, opzich wel grappig maar er waren mij wat te veel cowboy hoeden.

Zaterdag (vandaag) hebben we een grote schoonmaak gehouden op gebied van auto en kleren. Ook heb ik een uur gebelt met me vriendinnetje.
Zo gaan we naar een aantal beelden die midden in de woestijn staat

Laterz!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heey erik!

Zo te lezen ben je weer lekker druk met alles daar :)
De foto's zijn inderdaad egt weer supergaaf!! zo blijven wij tenminste ook nog een beetje in de sfeer he haha(A)
K zit nu op mn werk.. dr is alleen geen f*ck te doen..:S beetje zonde van de tijd dus weer haha...maargoed, wel makkelijk geld verdienen toch :P
Alles daar ook verder nog top?? Heb je alweer leuke dingen op t programma staan??

Liefs Pauline

Anoniem zei

Ha die Erik
Ik heb zojuist al je verhalen zitten lezen. Heb ook de meeste fot's bewonderd. Echt gaaf. Dit is wel effe iets anders. Die autocapriolen passen wel bij jou. Je had toch ook de kangeroe als vervoermiddel kunnen gebruiken. De Amsterdamse humor missen we wel een bietje. Als is in Drunen kits. Komende weken gaat de zon weer schijnen en dat is hard nodig. Morgen kan Ajax kampioen worden. Heel de family zit in spanning. Overigens PSV moet daN WEL VERLIEZEN. Onze reis naar Dusseldorf (je weet wel jullie kado) was te gek. We zijn nog maar eens een paar dagen ouderwets wezen stappen, want dat kun je daar echt. Ja die ouwe rockers kunnen het nog niet laten. Maak nog maar veel plezier want het is zo weer juli.
Groeten, Eric