zondag 6 april 2008

Outback!!!

Lokatie: Cobar, Australie

Goede dag!!

He mensen alles goed? Hier prima! ik ben nu met Dennis aan het reisen door de outback van Australie. Dit houd in veel leegte, lange wegen en rare dieren! Hierna zullen we doorreisen naar Broken Hill. Hier weer mijn verslag zoals ik het voor Melbourne deed.

Donderdag zijn we van Hilston (waar ik het vorige verhaal heb kunnen plaatsen) naar Cunnamulla gereden. Dit is een afstand van 650 km over smalle wegen heen. We zijn onderweg nog in een zandstorm terecht gekomen en hebben veel coole beesten (veel kangeroe's en emoe's) gezien! Eenmaal in het dorp zijn we naar het kantoor gegaan om onze auto te laten registreren. Dit lukte niet omdat we geen check hadden gehad (wisten wij ook wel). Hierna zijn we naar een camping in het dorp gegaan.

Vrijdag zijn we een stuk de outback ingelopen waar we een poging hebben gedaan om te zandboarden... in een kartonnendoos was dat niet eenvouwdig. Wel hebben we meloenen gevonden die hier gewoon in het wild groeien. Hierna zijn we naar de garage gegaan om de check te doen, dit was geen probleem dat hok van ons vloog door de keuring heen! Toen we dit papiertje hadden hebben we de auto op onse naam gezet. Terug op de camping kwamen we weer een maf beest tegen: een knalgroene kikker. Deze avond zijn we vroeg naar bed gegaan.

Zaterdag zijn we een of andere wandeling gaan doen bij de rivier, opzich wel leuk maar stelde niet veel voor. Hierna zijn we naar een schietclub gegaan waar we ons effe naar binnen hebben gelult. We mochten ook zelf een 15 keer knallen op kleiduifen waarvan we ook nog wel het een en ander geraakt hebben. Het schieten was erg cool en de mensen die daar rondhingen waren ook echt lache! Op de camping kwamen we weer een of andere zeldzame uil tegen, beest zag er wel cool uit.

Zondag zijn we door gaan reisen naar Cobar dit is een mijnstad ten zijden van waar we waren. Opzich wel een leuke stad om te zien met een inwoner of 5000 (riant groot voor hier!). In deze stad zijn we naar de Devils rock geweest een of ander aberitenal gebeuren. Kwam neer op een vage steen ergens midden in de woestijn. Paar foto's gemaak en was er weer klaar mee. Hierna zijn we naar de camping gegaan aan de rand van de stad. Hier hebben we een of andere zwitser ondmoet die ook aan het rondreisen was. Hier hebben we de avond ouwehoerend mee doorgebracht.

Maandag zijn we in de vroege ochtend naar een weerstation gegaan om daar een rondleiding te volgen. Toen we daar aankwamen bleek al snel dat we de enige waren. De rondleiding was gratis en was opzich allenmaal wel interresant. Ook werd er een balon de lucht in gelaten om metingen in de atmosfeer te doen. Hierna zijn we naar een oude mijn gegaan en hebben ook daar effe een paar foto's geschoten. De oude mijn kwam neer op een enorm gat en zag er indrukwekkend uit.

Dit was het weer, ik ga nu weer ergens anders heen! laterz

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Erik,
Leuke verhalen heb je weer geplaatst!! We krijgen je telefonisch niet te pakken dus bij deze, veel plezier en geniet ervan.
Kus ma

Anoniem zei

Hoi coureur,
Als de auto stil valt doet de airco het ook niet. Misschien toch maar beter een Japannertje gekocht?? Haha! Die vallen niet stil in de Woestijn!! Die worden zelfs ge-exporteerd naar Afrika. Daar is het nog heter!
Groetjes van
Dorine - Hetty - Karin
hihi!